قاسم کوهستانی در گفتگو با خبر نگار مهر، با بيان اينكه به زودی و برای نخستين بار در خراسان شمالي کرم های ورمی کمپوست، زباله های شهری شیروان را به کود تبدیل می کنند، عنوان كرد: به اين منظور شهرداری شیروان در آغاز این طرح مقدار 120 کیلو گرم از این نوع کرم را با صرف اعتباري بالغ بر 150 میلیون ریال خریداری كرده است.
وي با اشاره به اينكه در اين روش پس از جداسازي زباله هاي جامد، ساير زباله ها توسط اين موجودات بازيافت مي شوند، افزود: در حال حاضر هدف اصلی شهرداري شيروان پرورش این نوع کرم است تا با تکثیر آن، مقدار بیشتری از زباله هاي شهري به کود تبدیل شود.
كوهستاني اضافه كرد: اين روش بازيافت یکی از پیشرفته ترين راه های دفع زباله در دنيا است و ارزش کود تولیدی این نوع از کرم ها نيز با کود حیوانی برابر است.
اين مسئول اظهار داشت: با بهره گیری از این روش، زباله های شهری نیاز به دفع در محیط ندارند و از آلوده شدن محیط زیست جلوگیری خواهد شد.
وی در مورد مكان اجراي اين طرح نيز گفت: طرح بازيافت زباله ها با استفاده از كرم هاي ورمي كمپوست در شيروان در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع و در سازه اي با زیربنای 500 مترمربع در محل کارخانه آسفالت شهرداری این شهرستان اجرا شده است.
شهردار شیروان افزود: در آینده برنامه داریم تا پس از تولید انبوه این کرم، در هر منطقه از شهر کانکس های ویژه ای حاوی کرم ورمی کمپوست مستقر نماییم تا شهروندان زباله های خود را پس از تفکیک داخل آن ریخته و عمل کود سازی انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، کرم ورمی کمپوست تنها موجودی است که داراي پنج قلب بوده و هر 10 روز نيز هفت نوزاد توليد مي كند.
نظر شما